maanantai 23. lokakuuta 2017

Liikuntamatkailu

Jalkapallo

Jalkapallo on pallopeli, joka on 1800-luvulla Brittisaarilla kehitetty laji. Jalkapallossa on kaksi joukkuetta. Tarkoituksena on yrittää tehdä maaleja vastustajan maaliin käyttäen kaikkia muita vartalon osia paitsi käsiä. Se on maailman suosituin urheilulaji.

Nostalginen liikuntamatka:
Valkeakosken jalkapallo museo. Museossa on esillä kattava kokoelma suomalaisen jalkapallon yli satavuotista historiaa: palkintoja, muistolahjoja, mitaleita, valokuvia, peliasuja ja jalkapallovarusteita. Museossa on myös Hall of Fame, joka on kuvagalleria "ikoni" pelaajista. Museo maksaa 5€.
Valkeakoskelle pääsee bussilla, joka tulee kustantamaan noin 12€/hlö riippuen ostaako lipun netistä vai bussista. Valkeakosken bussiasemalta pääsee kävelemään nopeasti museolle noin 500m (7 min).


Aktiivinen liikuntamatka:

Kontulan tekonurmi. Sinne voi mennä potkimaan palloa vapaasti. Bussilla pääsee kontulaan 12€/hlö.




Passiivinen liikuntamatka:

Russia vs A2 - Fifa world cap 2018, Moskovassa. Ensin mennään bussilla Hämeenlinnan bussiasemalta Helsinki Vantaan lentoasemalle, maksaa 17€/hlö. Lento Helsingistä Moskovan Vnukovan lentokentälle maksaa 180€/hlö. Moskovaan saavuttua on varattu kyyti valmiiksi, josta on 26km Luzhniki Stadiumille.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti